top of page

Våra lokala smultronställe

Hablingbo är en fantastisk socken på södra Ön, låt oss tipsa om våra favoriter som ni inte får missa under er vistelse här. Flera av dem erbjuder dessutom rabatter och eller erbjudanden vid besök / bokning om ni uppvisar ställplatsbokning eller meddelar att ni är gäster hos oss. På så vis så får ni ett ännu lite högre värde av er vistelse hos oss och blir varmt välkomnande av våra vänner här på landet.

magazin1.jpeg

Magazin1

Alltså inte en natt i Hablingbo utan ett besök hos Fannia och Pelle på Magazin1. Det är Hablingbos mittpunkt och ni välkomnas med stora famnen och ett personligt bemötande. Fantastiska Pelle Almén i sitt kök som stökar och skapar fantastiska maträtter och Fannia ute bland borden leende, välkomnande, uppmärksam, personlig och glad. Man vill stanna hela kvällen. Åk dit eller låna en cykel av oss för att cykla upp till Magazin1.

Rabatt / erbjudande : 

snausraven 1.jpeg

Snausarve gårdsbryggeri

Alltså dessa sköningar som dök upp här samtidihgt som vi. Här brygger och grejjar de på gården. En massa goa grejjer i deras bryggeripub med stora ytor utomhus. Deras goda öl finns också i flera varianter på systembolaget på Hemse. Värt ett besök för skönt häng i småskalig bryggerimiljö. Hit kan ni cykla 9 km. Rabatt / erbjudande:

kvarnåkershamn.jpeg

Bad, Kvarnåkershamn

Dags för bad ?  
Då rekommenderar vi Kvarnåkershamn, här finns plats att parkera husbilen och stå en del av dagen. Badet är stort och att ta med hund är också möjligt. Undvik Nisseviken med husbil, det är trångt och ont om plats. Husbilen parkeras långt från stranden. Möjligheterna som

Stenstugård

Sväng förbi Familjen Lorin, på Stenstugård det är inte bara billigt och trevligt att handla direkt av dem som drivit sin gård i flera generationer. Det smakar fantastiskt och känns så bra att handla efter årstid och utan extra transporter. Köp köp köp för hela veckan !

elena2.jpg

Form Berg Österdahl

​Besök Elena i hennes studio i Snauvalds! Under sommarhalvåret är det öppet på platsen där hon skapar för nyfikna besökare. I robusta och kraftfulla material skapar hon objekt för både inom- och utomhusmiljöer med naturen som inspiration.  ”I den vilda trädgården kan du plocka den metallblomma som du vill ha med dig hem”! I hennes trädgård går det även att avnjuta en enklare fika.

Ta en tur dit, Elena bjuder er på en kopp kaffe när ni besöker henne. 

idrottsplatsen.PNG

Utegymmet i Hablingbo

Visst är det fantastiskt med ett utegym i socken, passa på att ta en tur för lite fysisk aktivitet. 
Här finns tennisbana att hyra för 50 kr / timme. Ingen tidsbokning. Kolla om det är ledigt 
Vill ni för utegym swisha en 20 till idrottsföreningen är det välkommet

Läs mer
jensen lab.PNG

C Jensen Keramik

Besök våra grannar uppe i korsningen vid stora vägen. Spännande design i keramik och textil

destination hab_edited.jpg

Destination Hablingbo

Här finns massa matnyttig information om vår härliga socken, ta en stund att finna er nästa utflykt

Läs mer
bottom of page